Om sjakktrenerne

GM Torbjørn Ringdal Hansen

Jeg heter Torbjørn Ringdal Hansen og er stormester i sjakk. Fra 2009-2014 levde jeg av sjakkundervisning. Etter dette har jeg jobbet som sosiallærer på en barneskole, men suget etter sjakken ble for stort og fra januar 2016 var jeg tilbake med å leve av sjakk på heltid.

Jeg startet å spille sjakk som 10-åring, og jeg har forlengst innsett at sjakk kommer til å være en stor lidenskap livet ut. Som liten pjokk ble jeg etterhvert ganske god og vant norgesmesterskapet i de ulike aldersbestemte klassene. Utviklingen som voksen kan minne om en berg og dalbane, men nå har jeg endelig klart å få stormestertittelen. Du kan lese om den kronglete ferden dit på bloggen.

 

Sagt om våre trenere

Torbjørn er en flott og hyggelig person som hjalp meg med den utrolig lange ferden fra 1000 i rating til 2000! Han hadde fantastiske sjakktimer med meg hvor jeg lærte alle stadier av et sjakkparti. Han har blant annet hjulpet meg med å forme meg som en veldig kreativ og aggressiv spiller som jeg er den dag i dag. Vil du bli god, tren med Torbjørn!

GM Johan-Sebastian Christiansen.
Stormester, norgesmester i lynsjakk, landslagsspiller


Torbjørn er en fantastisk god sjakk-trener. Han er meget pedagogisk, ser hva eleven trenger å jobbe med og forklarer på en måte som gjør at man husker det man har lært i lang tid. Første gang jeg trente med Torbjørn var under NM i 2011. Da gikk jeg opp 120 ratingpoeng på én uke. Han er også veldig flink til å spre sjakk-glede og jeg vil på det sterkeste anbefale han som trener, både for voksne og barn.

Heidi Røneid
NRKs sjakkekspert og sjakk-komentator


Jeg har trent med Torbjørn i flere år, og har vært veldig fornøyd med treningen. Torbjørn er flink til å forklare vanskelige ting på en enkel måte, og er inspirerende å trene med! Treningen har også inspirert mer med sjakk utenom treningen, i tillegg til at jeg ofte får brukt det jeg har lært i partiene.

GM Johan Salomon
Stormester, norgesmester, landslagsspiller


Torbjørn er definitivt den beste treneren jeg har hatt. Han er både så flink pedagogisk og til å gjøre læringen morsom og har så høy kunnskap på alle områder. Han er så tålmodig og tar alltid imot forslag til hva vi har lyst til å se på. Også har han veldig mange morsomme historier å fortelle:) Hvis du har lyst til å bedre sjakkferdighetene dine, finner du garantert ingen bedre trener i Norge enn Torbjørn.

Marianne Wold Haug
Sjakktrener, en av de beste, norske kvinnelige spillerne


Torbjørn et en dyktig og sympatisk trener som alltid har en haug med interessante ideer på lager. Torbjørn har en helt annen spillestil enn min egen. Han har ingen skrupler med å ty til bondeofre for å skape angrepsstillinger. Sjakk er et praktisk spill og jeg tror de fleste har noe å lære av Torbjørn her.

GM Frode Olav Olsen Urkedal
Stormester, norgesmester, landslagsspiller


Som sjakktrener utstråler Torbjørn en voldsom energi og entusiasme. Han er veldig flink til å forstå hvordan svakere spillere tenker og til å tilpasse nivået deretter. Han ser humoristiske poenger i det meste og skaper en lett og humørfylt stemning. Uansett hvor misforstått et spørsmål fra salen måtte være, klarer han bestandig å gi et konstruktivt og lærerikt svar.

Anders Bjørndahl Iversen
Sjakktrener, sjakkspiller