Jeg vil spille!

Det klør i fingra mine – jeg har spilt altfor lite sjakk i det siste. De trommer i bordkanten, mens jeg sier: “Blir du med å spille sjakkturnering i Cannes, Ida?” Nå vil jeg nemlig spille sjakk. “Eller hva med i Jastrzębia Góra?” Ah, det er lenge til vinterferien.

Telefonen min plinger og jeg finner den i en sofasprekk. Andreas har gjort et trekk på chess.com. Jeg svarer umiddelbart og fingrene mine trommer videre. Disse partiene med tre dagers tenketid tar evigheter når man kan mer teori enn motstanderen.

Det kommer heldigvis til å bli mer spilling fremover. Først ut er nyttårsturneringen på Fagernes, og etter det kommer eliteseriematchen mot Vålerenga. Jeg lurer på hva jeg skal spille mot Aryan Tari… Mens jeg grubler på det, takker jeg ja til å spille for å spille NRK og Legalis i bedriftsjakken.

 

Noen oppgaver 

Selv om ting har gått trått på brettet det siste halvåret, har det dukket opp en del spennende stillinger. Av og til sitter jeg ikke på riktig side av brettet, og av og til har det vært for vanskelig for meg. Her har du noe å gruble på!

Oppgave 1: Hvit trekker!

Ulempen med å dra på kjærestetur på sjakkturnering er at en av oss av og til er furten på grunn av et tap. I sommer i Sitges tapte jeg så det ljoma i åttende runde. Ida derimot, cruiset inn til seier. Jeg måtte med andre ord smile tappert for å ikke ødelegge henne gledesrus. Hvordan vant hun?

Oppgave 2: Hvit trekker – finn planen!

Dette er ingen mattoppgave, så om allerede var langt inne mattvariantene er det bare å ta deg en bolle. Dette partiet er også fra Sitges, og denne gangen var det jeg som var i aksjon med de hvite brikkene. Du skal finne riktig plan og hvordan gjennomfører du den?

Oppgave 3: Hvordan ødelegge Torbjørns siste feriedag i Sitges?

Stillingen er mildt sagt kaotisk. Med seks sekunder igjen på klokka hamret jeg ut 1…Txf2. Med altfor mange brikker i slag ble motstanderen min rød i ansiktet. Hva burde han gjøre? Ta dronningen? Ta tårnet? Men kun sekunder igjen på klokka var det min tur til å få en kalddusj i fleisen. Hva er hvits eneste forsvarstrekk?

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *