The Good Knight!

Det er spennende tider i heimen! Torbjørn har fått realisert sin store drøm om å åpne et utested der det oser av sjakk.

Mange interesserte møtte opp på sniktitten på The Good Knight.

De siste årene har Torbjørn jobbet utelukkende med sjakk. Det har vært privatundervisning, kurs, sjakkspalte, redaktør sjakkblad, bokprosjekter og Play Magnus. Hvor heldig er du ikke når du kan leve av hobbyen din?

Når jeg har spurt Torbjørn om hvilken jobb som har vært den beste, svarer han at det er ingenting som slår de årene da han drev Sjakkhuset med Torstein Bae og Silje Bjerke. Han har hele tiden hatt lyst til å bygge opp noe stort i et fellesskap med andre. Denne drømmen har nå gjenoppstått, og nå større og sterkere enn noensinne. Ikke bare er det undervisning og butikk, men nå også kafé og bar!

At Torbjørn skulle starte en sjakkbar skulle jo bare mangle. Han har arrangert utallige kafèsjakkturneringer.  Som Torbjørn sin søster Laila sa: «Det var jo med sjakk og øl dere møttes!». Joda, stemmer det!

Vinduene i Badstugata er dekket med sjakkmateriale. Allerede en time etter at de hadde fått nøkkelen var det en gjest som lurte på om det var åpent. Han var tydeligvis gira på litt sjakk! 🙂

Et rutinert team

Torbjørn skal altså starte opp The Good Knight sammen med sin dyktige partner Kristoffer Gressli. Med på laget har de med seg noen av de aller beste på festivaler og utesteder i Oslo. Dette er Lars Petter Fosdahl, daglig leder for OverOslo-festivalen, i tillegg til Runar Eggesvik og Arnt Olaf Andersen som har starta opp en rekke populære steder, deriblant Kulturhuset, Brygg og Oslo Camping. Det er med andre ord dyktige folk i alle ledd.

Første arbeidskveld på The Good Knight!

Lokalet ligger midt i Oslo sentrum, nærmere bestemt Badstugata 1, rett ved Youngstorget og Rockefeller. De åpner 7 november rett før VM-matchen mellom Magnus og Caruana, og selvfølgelig blir det dødsbra dekning av matchen i baren. Her kan man henge fra morgen til kveld, og kose seg med sjakk dagen lang. Ganske kult!

Sjakk for alle

Det som er det beste med hele prosjektet er at det endelig kommer et nytt tilbud til sjakkinteresserte utover de klubbene som finnes i dag. Hele 3 millioner nordmenn så på Magnus Carlsens VM-match i 2016, og det er halv million nordmenn som spiller sjakk på nettet. The Good Knight er til for denne gjengen!

Med denne sjakkbaren blir terskelen for å ta et sjakkparti lavere. På dagtid er det en vanlig kafé, mens på kveldstid blir det gradvis forvandlet til en bar. Jeg er sikker på at dette stedet også vil vekke sjakkinteressen hos de som enda ikke har fått øynene opp for dette kule spillet. Uansett nivå, alder og kjønn håper de på å få sjakk ut til folket. Jeg tror at de som foreløpig kun har dyrket sin sjakkinteresse innenfor hjemmets fire vegger, vil se at sjakkmiljøet er inkluderende og hyggelig. Her finnes alle typer mennesker. Jeg har kjempetrua og gleder meg utrolig mye til det endelig åpner.

Her kommer jeg til å henge mye! Både med og uten Teodor! ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *