Publisert 3 kommentarer

En gavepakke

Torsdag 25 oktober – kvelden da mye stod på spill.

I mangel på bilder…V for Victory!

Denne dagen fylte jeg nemlig 30 år, men det stoppet meg ikke fra å spille klubbmesterskapet i OSS. Dere som har lest bloggen tidligere vet jo at jeg blir lettere muggen av å tape i sjakk. En som kanskje var enda mer nervøs enn meg var Torbjørn. Dette kunne nemlig bli en hyggelig bursdagskveld med en sjampis til analysene, men alternativet var så mye verre… Noe sånt som «Skal vi legge oss?” etter å ha sparka fra meg skoa i gangen.  “Jeg orker ikke å tenke mer på det drittpartiet. Legger opp.»

Apropos legger opp. Torbjørn hadde satt leggerekord. Teodor sovnet før åtte denne kvelden og ventetiden ble kanskje litt for lang for min kjære coach. Klokken nærmet seg elleve uten et pip fra meg, og da tenker Torbjørn automatisk på tidsnød og at dette går rett vest.

Da jeg kom inn i spillelokalet satt Eyvind Larre klar ved brettet. Han hadde tatt med seg en liten bursdagspresang, så dette var jo en god start. De gode vaffelkjeksene falt veldig i smak hos gjestene på bursdagsfeiringen dagen etter. Tusen takk! Dette var det som skjedde:

Eyvind var tydelig veldig skuffet og lurte på om han stod best i sluttstillingen. Computeren sier likt og et utrolig spennende parti med tidsnød endte i min favør denne gangen. Med andre ord var ikke dette hverdagskost for meg! 😊

Om jeg hadde tapt på denne måten ville jeg vært tydelig skuffa og lei. Jeg har lært meg å prøve å komme til sjakkhimmelen ved å stille opp brikkene, takke for partiet og komme meg så raskt som mulig ut av bygget. Hodet koker og jeg er som regel pottesur på meg selv. Eyvind derimot kom raskt over skuffelsen og tilbød seg å kjøre meg hjem. For en gentleman! Han skal få mange sjanser til revansje på The Good Knight. Jeg fant også ut at vi er kollegaer i bloggverden. Sjekk den ut her!

 

Kuleste bursdagskortet jeg har fått! 😀

3 kommentarer på “En gavepakke

  1. At computeren sier dere sto likt i sluttstillingen, forutsetter vel at du hadde sett at en av springerne skulle ofres på en av bøndene hans?
    Fryktelig tricky stilling å spille i tidsnød…

    Uansett: takk for et kjempespennende parti å se på!! Og ikke minst å analysere etterpå (jeg satt med det halve natta, av egen interesse, og ingen spissformulering. Måtte til bunns i alt jeg trodde jeg så mens jeg var tilskuer.)

    1. Ja, stemmer. Jeg måtte spilt utrolig presist for å holde lik stilling tror jeg. Så jeg var heldig! 😉

  2. […] og det vil jeg si det ble. Min motstander var Ida Landsverk. Ida blogger ofte fra sjakkens verden, og en veldig fin gjennomgang av partiet vårt kan leses på bloggen […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *