Sjakkhimmelen

Forrige helg var det NM i lyn- og hurtigsjakk, og Torbjørn og jeg stilte til start i begge disiplinene. Turneringen ble spilt i Drammen, og vi unnet oss luksusen med å bo på spillerhotellet. Jeg lærte allerede fredag kveld at det finnes en sjakkhimmel.

Det flokker seg ofte rundt toppbordene. Her vant Torbjørn mot Kjetil Stokke etter en god start i lynturneringen.
Her spiller Svetoslav Mihajlov mot IM Joachim B Nilsen. Svetoslav har fortalt meg at han er en ivrig leser av bloggen, og har gitt meg en bok med mattoppgaver han selv har laget. Du skal ikke se bort ifra at det dukker opp en oppgave fra boken i et blogginnlegg!
Torbjørn kom på en solid 5. plass I hurtigsjakkturneringen bak GM Simen Agdestein (1.plass), GM Jon Ludvig Hammer (2.plass), GM Berge Østenstad (3.plass) og GM Kjetil A Lie (4.plass).
Simultansjakk med GM Kjetil A Lie! Han har bra sjakkondis.

I denne bloggen har jeg ofte mast om hvor dårlig jeg er med kort betenkningstid. Ratingen min i lyn-, hurtig- og langsjakk bekrefter at det er med lengre tenketid jeg gjør det best. Jeg føler meg faktisk så dårlig i lyn at jeg vurderte å stå over fredagens lynturnering og heller bare spille hurtig de to neste dagene. Likevel meldte jeg meg på. Dette angret jeg bittert på under middagen fredag kveld, etter at 6 av 9 runder var ferdigspilt. Jeg stod da bokført med kun ett poeng – fem tap og en walkover.

Som vanlig syntes Torbjørn synd på meg, men denne gangen var det ikke bare trøst. Han sa: «Du kommer ikke til sjakkhimmlen, Ida». Han så på meg alvorlig før han fortsatte: «Du stilte ikke opp brikkene etter det forrige partiet.» Jeg ble litt satt ut og gikk i forsvarsmodus. Jeg oppførte meg ikke som en sutrekopp, og jeg pleier alltid å stille opp brikkene. Motspilleren og jeg hadde diskutert om jeg kunne kommet meg ut av matten, og etter det gikk oppstillingen i glemmeboka. Selv om dette bare var en forglemmelse var det en viktig påminnelse. Torbjørn og jeg er enig i at det er teit å bare gå fra brettet, men noen krav må det være for å slippe inn til sjakkhimmelen. Lurer på hvem som står ved døra? Skjerpings i hvert fall!

Godt fornøyd under NM i hurtigsjakk. Bildet er tatt av Anniken Vestby, som tar mange flotte bilder rundt omkring på turneringer.

Resten av helgen husket jeg å sette opp brikkene hver gang. Dessuten gikk det ikke så ille som jeg hadde fryktet. Jeg fikk to seire på tampen av lynturneringen. Og i hurtigsjakken samlet jeg hele fire poeng. Dette gjorde at jeg gikk opp i både lyn- og hurtigrating!

Jeg gleder meg til vårens hurtigliga på Stjernen kommer i gang igjen! I høst gjorde jeg det bedre enn i fjor. Da fikk jeg i snitt 2,5 av 5 poeng, mens i sesongen før var det bare 1,7 poeng. Fremgang med andre ord! I følge min lineære graf blir det 3,3 poeng i kommende sesong. Eller kanskje det er en eksponentiell graf? Uansett, hurra!

Bilde fra Oslomesterskapet for kvinner i hurtigsjakk på Stjernen tidligere i høst. Her mottok jeg min første pokal (alle fikk…)!
Det kommer flere kurs- og spillkvelder for kvinner denne våren. Sjekk ut tilbudene på både Stjernen og OSS!

Next up er årets happening, nemlig kafesjakk! Torbjørn og turneringsleder Kristoffer Gressli er arrangører sammen SK 1911, og stedet er Grefsenkollen. Ta med venner og kjente til en uformell sosial kveld med sjakk og øl! Dette er en turnering for alle nivåer. Gratis busser blir satt opp fra Storo. Kom Kom! 🙂

Sjekk ut facebooksiden

Pass på at du kommer til sjakkhimmelen! Jeg skal drikke mest…

…Eplemost!

Vi snakkes!

2 kommentarer på “Sjakkhimmelen

  1. Håper du legger ut oftere

  2. […] hadde tapt på denne måten ville jeg vært tydelig skuffa og lei. Jeg har lært meg å prøve å komme til sjakkhimmelen ved å stille opp brikkene, takke for partiet og komme meg så raskt som mulig ut av bygget. Hodet […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *