Pokerfjes

Jeg ser deg rett inn i øynene. Er det en bløff eller ikke? (Foto fra NM i Riga i 2011)

Jeg er Pila i menneskeform. Etter årevis med pokerspilling skulle man tro jeg hadde et iskaldt pokeransikt. Så feil kan man ta – her koker det fort over!

Jeg tipper du har fått med deg VM-matchene til Magnus, og da kjenner du helt sikkert til den folkekjære pila. Uten den hadde ikke publikum skjønt et plukk av hvem som stod best. Ved å se på ansiktet mitt kan du finne ut hvordan du ligger an. Mitt eneste forsvar er at jeg har så dårlig stillingsforståelse at her kan noen og enhver gå på en finte. Idafinta!

I sjakk er det altså lurt å ha et pokeransikt. Hvis du viser tydelig at du har gjort et dårlig trekk, blir motstanderens eneste oppgave å finne ut hvorfor trekket var dårlig. En fordel med å holde maska er at man ikke røper noen svakheter, men noen ganger kan det også fungere som en bløff. Tenk deg at du akkurat har bukka en offiser og nikker selvsikkert på hodet. Da vil kanskje motstanderen tro at bukken er et planlagt offer. I slike situasjoner tikker klokka fort…

I teorien lyder alt ovenfor fantastisk, men det er liksom ikke helt meg. Når jeg innser feil koker det fullstendig! Da jeg spilte poker klarte jeg å beherske meg, men ved sjakkbrettet går alt over stokk og stein. Med kortene i hånda klarte jeg instinktivt å late som ingenting da jeg innså at jeg hadde gjort en tvilsom bløff. Ved sjakkbrettet er alt åpent og tilgjengelig for begge, og jeg tenker nok derfor fort at det er umulig for motstanderen å ikke se feilen. I poker derimot er det forsatt noe man kan holde skjult, og det gir deg et lite håp.

De to siste gangene jeg har spilt hurtigsjakk på Stjernen har det gått bra. Begge gangene har jeg fått 3 poeng og vunnet 200 kr i premiepenger. Det blir ekstra fine julegaver i år.

Ka-ching! Se så glad jeg ble!

Forrige gang kom Torbjørn innom klubben for å heie meg fram. Han dro fram filmkamerat og fikk foreviget øyeblikket da verden min faller sammen. Snakk om å være drama queen!

Jeg satser på at dette er en nyttig egenskap, for Garry Kasparov kjører nemlig samme stil. Se likhetene i filmene under! Min verden faller sammen 0:22, mens Kasparov tabber seg ut umiddelbart. Det er forskjell på folk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *