30. mars 2017 Sjakkidas første nedtur

Sjakkidas første nedtur

Torsdag er den ene dagen i uka jeg prøver å holde av til sjakkspilling, koste hva det koste vil! Sjakk er et spill som må holdes ved like, så derfor prøver jeg alltid å dra for å spille hurtigsjakk på Stjernen, selv om jeg føler jeg ikke har tid.

Stjernen er Oslos hyggeligste sjakklubb, og hver torsdag arrangeres det en hurtigsjakkturnering. Da får hver spiller 10 min betenkningstid med 5 sekunder tillegg hver gang man trykker på klokka.

Apropos klokka, det er min absolutt verste fiende! Denne kvelden gikk det rett og slett til h…….. Kun 1 poeng av 5! Vanligvis får jeg 2-3 poeng. Første tap var ikke så vanskelig å takle, da man stort sett møter en bedre spiller. Andre parti var mot Stig Slorafoss som er en god venn og dette tapet var mildt sagt litt vanskeligere å svelge. Feiltrekk!!! “Er det mulig??”, tenker man da. Jeg legger ned så mye tid i sjakk, også klarer man å tape på feiltrekk! Tilten blir vanskelig å riste fra seg og jeg taper neste også. Bukk, bukk og atter bukk. (Når du gjør en bukk setter du en brikke på et felt der den kan slås!) Neste parti vant jeg og siste tapte jeg på tid. Jeg har en uvane med å fryse i tidsnød og dermed endte en jevn stilling i tap. Jaja, sånn kan det gå…

Oppvarming med Stig. Sliter her, gitt..
0-1 🙁 Han hadde bursdag, så var nødt til å være snill.
Bertil, sittende i mørk grå genser, og Stig skal være med Torbjørn og meg til Grenke Open i påsken. Rapporter kommer!
Sekunder før jeg gjør en grov bukk! Sier ikke hva trekket var 🙂

4 thoughts on “Sjakkidas første nedtur

  1. 31.03.2017 kl.14:19
    Spennende prosjekt med denne bloggen! Synd med det ulovlige trekket, -det er sånt som svir skikkelig. Håper du kommer sterkere tilbake neste torsdag! Kjenner forresten godt til å “fryse” i tidsnøden. Tror sånt no bare blir verre uten jevnlig spilletrening, så da blir det ekstra viktig å prioritere sjakken jevnlig. Jeg gleder meg til å følge deg og bloggen. Meget lovende start!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *