Grumpy i Grenke!

Sjakkparet har 50% score!

På plass i Karlsruhe og Grenke #Chess Open

Da er vi godt i gang med påskens andre langsjakkturnering, #Grenke Chess Open i Karlsruhe. Nå har vi også fått følge av Bertil Svendsen og Stig Slorafoss, samme godgjengen som i fjor! Vi har nå spilt 3 runder og jeg sørget for å tape på tid i dagens siste parti, slik at scoren ble en fin fin tallrekke. Torbjørn, Bertil, Stig og jeg har henholdsvis 3, 2, 1 og 0 poeng! Vi spiller med 2 timer betenkningstid, men man får ingen tilleggstid per trekk, noe jeg ikke er så vant med. Når det er dobbeltrunder (to partier på en dag), er det nødvendig med slik betenkningstid for å holde tidsskjema.

Jeg fikk en lekse når det gjelder regler i dagens første parti. Ikke overraskende nok tapte jeg på tid her også. Det dumme er at jeg glemte å trykke på “pause” på klokka og tilkalle turneringsleder. Dette kan man tydeligvis gjøre når man mener man står til vinst eller har remisstilling, men ikke rekker å gjennomføre trekkene. Hadde jeg gjort dette kunne turneringsleder stilt inn klokka slik at jeg fikk 5. sek ekstra per trekk. Men siden jeg spiller som en ape i tidsnød, hadde sikkert ikke dette gjort noen forskjell. (Dette er forøvrig ikke en vanlig regel…).

Jeg er selvsagt ganske skuffet, men gleder meg over Torbjørn som har full score, og sørger for at vi til sammen har 50% uttelling! I morgen møter Torbjørn en tysk stormester, Dennis Wagner, på på 2548 i rating. Det blir veldig spennende! Bertil gjør det også bra og er i rute i forhold til å ta et eventuelt IM-napp (tittel: Internasjonal mester), selv om det er litt tidlig å si enda. Stig og jeg holder omtrent samme FIDE-rating på ca. 1400, og Stig klinte til med å slå en 1700-spiller i første runde! Well done!

Stig kjører sjakkstilen fullt ut med rutete skjorte.
Jeg er også fan av rutete skjorter, men valgte denne gangen en komfortabel hoodie fra VM-matchen i New York. Komfort kommer høyt på prioriteringslista når man skal sitte 8 timer å tenke ut glupe idéer.

Jeg gir meg ikke til tross for nedturene. Her er et diagram fra dagens tapsparti. Jeg spiller svart og har to vinnende trekk i denne stillingen, hvorav ett av dem fører til en lang forsert matt. Klarer du å se en av de?

Når man spiller turnering, er det viktig å ikke gå rundt å gnage på alle klovnetrekkene man har gjort. Det tærer virkelig på humøret og selvtilliten. For å få dårlige partier ut av systemet, pleier vi derfor å ta en runde hvor vi viser frem partiene våre. Bertil hadde virkelig sjans til å slå en som hadde 200 ratingpoeng mer han selv i dag, og var rimelig frustrert over egne prestasjoner. Noen ganger blir man selvfølgelig bare enda mer deprimert av analysen når det viser seg at man ikke bare hadde ett godt trekk, men rundt ni, ti… Sluttresultatet mellom Bertil og Franz Braeuer endte 1/2-1/2 (remis), så ingen krise heldigvis!

Seierspils på Torbjørn og trøstepils på Bertil. Gutta koser seg! 🙂

Dobbeltrunder er hardt og vi valgte å ta en tidlig kveld. Bertil måtte ikke bare ha trøstepils, men også litt trøstegodis. Tilbake på hotellet bar det derfor rett til brus og godtriautomaten. Her møtte han bare mer motstand.

Sånn kan det gå…Haribo-posen henger igjen til tross for at Bertil har betalt. Man skimter en skuffa og alvorlig Bertil i speilbildet.

Jeg så nå en gylden mulighet til å ha litt gli for en gangs skyld. Dette har jeg gjort før, og oddsen for at det nå faller ned to poser er rimelig stor i følge min egen statistikk. Optimistisk puttet jeg på 2 euro og trukket “A25”. Yaay! Det ramla ned to Haribo-poser! Dessverre hoppet jeg så høyt av glede at resepsjonsmannen så meg, og konfiskerte den ene posen. Er det mulig å ha mer utur!?

PÅSKEQUIZ! Hvor er SjakkIda på bildet?

B- og C-gruppen spiller i et eget lokale like ved hovedsalen der A-gruppen spiller. Grenke Chess Open har i år totalt 1228 deltagere i turneringen og kan dermed skryte av å være verdens største sjakkturnering. Imponerende!

Her er link til deltagerlisten: http://www.grenkechessopen.de/de/angemeldet. Trykk på B- open eller A-open øverst til venstre for å følge de norske deltagerne. Torbjørn, Bertil, Johannes Luangtep Kvisla og Vegard Koi Gandrud spiller i A-gruppen, mens Stig og jeg prøver oss i den sterke B-gruppa.

4 kommentarer på “Grumpy i Grenke!

  1. Det ser lovende ut å sjakke med tårnet på e1, men dette hadde jeg aldri klart å regne ved brettet.

    1. Anders Iversen: Korrekt! 🙂 Den var litt vanskelig å se i tidsnød ja. Tårn e2 er også sterkt.

    1. Te1, Txe1, Lg5, Kb1, Dc3?: Jess! 😉 det er vinnertrekket!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *