Humørsvingninger

To sjakkpartier på en dag tar virkelig på, og jeg har derfor ikke orket å skrive daglig blogginnlegg. Men nå føler jeg det er på tide med en liten rapport.

Etter en dårlig start på turneringen fikk jeg virkelig en opptur på lørdag, med en remis og en seier mot sterkere spillere. Humøret var på topp og jeg tenkte at det nå hadde snudd. Jeg fulgte opp på søndag med en remis i første og var bare middels fornøyd selvom det var mot en bedre spiller. Jeg sto til vinst, men som Torbjørn sa etter partiet: “Jeg tror vi må se litt mer på sluttspill…”

Dagen i går endte med et surt tap. Ikke at det er noen krise å tape mot høyere rangerte spillere, men det føles så sykt bittert å tape når man har sittet i 4 timer og tenkt at dette går veien. Jeg var rett og slett superoppgitt over eget spill. Her er diagramstillingen fra åpningen.

Hvit ofret på e6 med løperen!

Her ser dere stillingen noen trekk senere. Jeg ble for grådig og knasket unødvendig til meg en av dobbeltbøndene hans. Dette irriterer meg grønn siden jeg har fått den leksa ti tusen ganger før! Hold trykket oppe og ikke bli for grådig. Det er viktig å huske på!

Her skulle jeg i steden ha spilt tårnet til c8. Selvfølgeliig!
Motstanderen min, Franklin Henderson, hadde 1610 i FIDE-rating. Det hadde vært en deilig seier. Hyggelig fyr forøvrig.

Jeg har altså 2 poeng totalt. Stig, som også spiller i B-gruppen, har 3 poeng. Han slo nok en sterk spiller på rundt 1650 i rating i gårsdagens første parti. Veldig bra!

Fullt fokus, mens motstanderen knasker noe snadder.

Torbjørn har 5 poeng i A-gruppen og henger bra med før de siste to rundene.

Her ble det remis mot en sterk GM.
De store gutta spiller samtidig som oss. Magnus Carlsen i midten.

Det går med andre ord opp og ned her i Grenke. Men i dag satser jeg på et poeng til! 🙂

2 kommentarer på “Humørsvingninger

  1. Du skriver virkelig godt! Jeg skulle egentlig ut på joggetur i ettermiddag, var klar og ferdig skiftet, men slang først innom sjakkselskapets hjemmeside, leste siste artikkel der og snublet da over en link til denne nye bloggen. Ok, tenkte jeg, og klikket meg bare raskt inn for å se hva dette var, og nå to timer senere sitter jeg fortsatt i treningstøyet. 🙂 Takk for god og underholdende lesing! Stå på videre og lykke til med de siste rundene i turneringen, begge to. Nå skal jeg ut på løpetur!

    1. Rune Taranger: Tusen takk for hyggelig tilmakemelding Rune! Det var kjempegøy å lese at du likte bloggen så godt! 🙂 Snart kommer det en oppsummering fra turen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *