Full fart på lørdagskvelden…

Han understreket at hvit kan forvandle bonden til absolutt hva som helst! (Den hvite bonden går nedover og har ett skritt igjen til forvandlingsfeltet)

Forrige lørdag trente Torbjørn sjakk med kompisen Frode Elsness. Før de satte i gang hardtreningen ga Frode meg en morsom oppgave han hadde sett på chessbase.com.

Klarer du å se hvordan hvit matter i tre trekk? Hvis du løser den, kommer du til å forstå hvorfor Frode syntes dette var en litt tullete oppgave.

Mens de skulle trene, hadde jeg store planer om å rette prøver. Men denne lørdagskvelden var jeg ikke spesielt motivert for å sette karakterer, så jeg endte i steden opp med å løse tactics på chess.com. Dette er en kjempefin måte å trene seg på å regne varianter, gjenkjenne mattbilder og se beste trekk hurtig. Hvis du løser de raskt får du flere ratingpoeng. Her kommer en av oppgavene jeg fikk. Jeg klarte den, men jeg føler det kan gå enda raskere! Hvor fort ser du løsningen?

Svart setter matt i 2 trekk!

Frode og Torbjørn spilte 3min + 2sek stort sett hele kvelden, men jeg spurte om de kunne spille en bullet (ett minutt hver på hele partiet) for bloggen. Det kunne de og sånn gikk det:

4 kommentarer på “Full fart på lørdagskvelden…

  1. 1.d8=K Kc6/Ke6 2.Tb1/Tf1 Kd6 3.Tb6#/Tf6#

    1. Chess Genius: Stemmer det! Den kom raskt! 🙂

  2. Kh1 er alltid et bedre trekk enn Kf1…

    1. The Orangutan: Kommer vel an på stillingen ? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *