Lyn-Ida med langt over 50% score!

En oppgave for 1. mai: På vinduet til Stjernen står det en rekke sjakktrekk. Hvilket parti er dette? Du ser det ikke på bildet, så du må tusle ned til Løkka for å se!

Endelig har jeg en sjakklig opptur å dele! Jeg spilte #lynsjakk på Stjernen på lørdag og fikk hele 6.5 av 12 poeng. Dette er jeg veldig fornøyd med siden min store svakhet er klokka. Jeg bruker generelt for mye tid og har en tendens til å fryse i tidsnød.

Denne lørdagen var jeg tydeligvis litt varmere i trøya!

Jeg startet med seier og fulgte opp med en remis. Dette var en solid start og en selvtillitsboost. Jeg kunne fort hatt 2 av 2, siden motstanderen min gikk ut på tid, men sløv som jeg var tilllot jeg trekkgjentakelse og remis. Fulgte ikke med på klokka denne gangen. Å starte uten tap er sjelden vare for meg, uansett hvor lang tenketid det er. Jeg fulgte opp med noen tap, men plutselig vant jeg tre på rad! To av spillerne hadde jeg tapt mot før i hurtigsjakk på torsdager, så det var deilig å hevne seg litt. Egentlig var jeg fonøyd etter 3,5 poeng, og tenkte at nå ble hvertfall ikke sluttresultatet helt krise.

Jeg husket hva Torbjørn hadde sagt til meg et par kvelder tidligere: “Det er bare å ta beslutninger raskt, og hamre løs full av selvtillit!”. Kanskje det var det jeg klarte denne gangen…? Jeg fikk jo tross alt 54,17% score!

Min gode venn og kollega, Preben Brynemo, varmer opp til lynlørdagen. Irriterende nok pleier han å stikke av med seieren i innbyrdes oppgjør. Det gjorde han denne gangen også, men bare vent! Han kom på 3. plass med 9 poeng!
Gruppe 3 i full sving! Syv år gamle Luis Khoo-Thwe tok 11,5 av 12 og knuste oss alle. Men han jobber jo ikke, så han har mye mer tid til sjakken.

På hurtigsjakken på torsdag fikk jeg 2 poeng. Dette er ikke kjempebra, men en veldig mye bedre følelse enn 1 poeng. Trangen til å kaste mobilen i veggen var ikke der…

Som vanlig er det mange deltagere på torsdagens hurtigsjakk!

Denne kvelden klarte jeg også få med en kompis fra pokeren, Stian Frost Skjellum. Han ble med på hurtigsjakken for første gang, og hang veldig bra med i partiene. Til tross for at det ble en del tap, hadde han det gøy og var ikke fjern fra tanken om å komme sterkere tilbake.

Bjørn Andre aka BA Vs Stian aka Nofsky. Disse to kjente hverandre fra før gjennom poker. Pokerspillere liker ofte sjakk og motsatt, så å møte kjentfolk på tvers av disiplinene er ikke så uvanlig.

SØNDAGSNØTT

Som sagt er det god trening å løse sjakkproblemer eller såkalte tactics. Her kommer en oppgave som Torbjørn ga til meg i kveld. Klarer du den?

Svart trekker og vinner! Jeg brukte 1,5 evighet.

4 kommentarer på “Lyn-Ida med langt over 50% score!

  1. Flott blogg, Ida! Jeg våger å tro at første trekk i løsningen av oppgaven er 1…Txh2!

    1. Bishop Pair: Tusen takk! 😉 Det er riktig løsning, hva skjer videre etter 2.Txh2? Det er nå moroa starter 🙂

      1. Jeg skulle gjerne slått på h2 med en gang, men den fordømte løperen på e5 vil nok da bare ta bonden min. Sett i lys av dette, spiller vi 2…Da5+!

        1. Bishop Pair: Korrekt! 😀 Så vi får altså følgende variant: 1…Txh2 2.Txh2 Da5+ 3.c3 Dxe5+ 4.dxe5 gxh2 Uansett hva hvit gjør får svart ny dronning. Svart vil da lede!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *