Kafésjakk – en fest for proffer og amatører!

Kafésjakk er en av årets sjakklige høydepunkt! Det er Torbjørn og Heidi Røneid som hvert år står for arrangementet, og denne gangen fikk de også med seg Kristoffer Gressli på laget.

På deltakerlisten kan man finne alt fra begynnere til spillere i Norgestoppen. Antagelig er det mange som lar seg friste av en uhøytidelig atmosfære der spillerne også tar seg en øl eller to. Med aldersgrense 20 år slipper man også å bli knust av kidsa.

Det ble en vellykket turnering, og hele 105 sjakkentusiaster hadde funnet veien til Hagen mat og prat på Bislett sist fredag! Simen Agdestein var høyest rangert og han gikk også helt til topps med full pot, 7 av 7 poeng. Her kan du se både deltagerliste og resultatliste.

Dreamteam! Torbjørn, Heidi Røneid og Kristoffer Gressli (Foto: Kristoffer Gressli)

Selv gjorde jeg det ikke noe spesielt bra, men som vanlig storkoste jeg meg med sjakk, øl og en haug med bra folk. Hvis du ikke allerede har lest det, var det på dette arrangementet jeg som helt fersk sjakkspiller møtte Torbjørn for 3 år siden. Kanskje var det noen andre som opplevde kjærlighet ved første trekk i år?

Deltagernes kjærlighet til spillet var hvert fall ikke vanskelig å se. Folk spilte både før og etter selve turneringen, og til slutt måtte faktisk vertskapet kaste ut de mest ivrige. Lokalet var for øvrig perfekt for anledningen med god plass både inne og ute. Siden temperaturen var høy både på brettene og i lokalet generelt, var det supert å kunne gå ut i pausene og slå av en prat med både kjente og ukjente. Mange av de jeg spilte mot var nysgjerrig på hvordan det var på sjakklubber rundt omkring, og jeg er ganske overbevist om at flere som deltok på denne sjakkfesten nå kommer til å dukke opp på en eller annen sjakklubb. Jeg tipper det var mange av de litt mer ferske spillerne som ble overrasket over hvor godt de hang med i partiene. Dessuten tenker jeg de fleste sjakkspillerne ga et mindre seriøst inntrykk enn det man kanskje forventet.

Dette partiet startet bra, men det endte med at jeg spilte som en klovn og bøndene falt en etter en…
Kristoffer Gressli gjorde som vanlig en utmerket jobb som turneringsleder!
Michel Sterk like før turneringsstart. Han var blid og fornøyd som vanlig og endte turneringen med solide 5 poeng!
Kjetil Stake er barndomskompisen til Torbjørn og de spilte sammen i klubben REMIS. Han kunne fortelle at navnet sto for “Røykens enestående mulighet i sjakk”, og at det raskt ble rettet til “Røykens eneste mulighet i sjakk”.
Torbjørn sier at Andreas Moen har en tendens til å plutselig miste hodet når han spiller. Her ser det ut som han holder det godt fast!
Gøy at brødrene Agdestein tok turen. Her måtte Espen Agdestein, Magnus Carlsen sin manager, gi tapt for Timofey Galinsky som ble nummer to i turneringen, mens Simen Agdestein slo Anders Hobber.
Her stod jeg lovende lenge ut i partiet mot Bjørnar Byklum på over 2300 i rating!
Min kollega Preben møtte Simen i første runde! (Foto: Kristoffer Gressli)
God stemning på Hagen mat og prat.
Bertil er på megatilt etter at den nyinnkjøpte buksa fikk en flekk som var umulig å fjerne. Kjenner følelsen. Heldigvis kan ikke denne frustrasjonen ha preget spillet i noe særlig grad, da Bertil endte med hele 5.5 poeng!
Premiene skal deles ut. Se så mange håpefulle blikk!
Det ble premier til mange! Både i form av penger, Atle Grønn sin bok “Sjakken eller livet”, gavekort fra sjakk1.no og Play Magnus sjakkbrett. Andreas fikk sikkert tatt et knallbra bilde fra den vinkelen. (Foto: Kristoffer Gressli)

Jeg gleder meg allerede til neste gang!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *