Fridag + Sol = Sjakk

Hva ellers skal man gjøre når man har en hel dag fri? Kunne for så vidt lest til eksamen som er neste uke, gått en lang tur i finværet eller dratt på stranden.

Men sjakklubben Stjernen ødela for den slags planer. Man kan jo ikke gå glipp av Stjernespretten! Vi fikk imidlertid vår dose D-vitamin, for Stjernen har en bakgård der sola skinner.

Klubben var fylt opp til randen med spillere på alle nivåer. I gruppe 1 deltok også noen av Norges beste spillere, som Jon Ludvig Hammer, Aryan Tari og Torbjørn R. Hansen. Denne trioen tronet også øverst på resultatlista i samme rekkefølge.

Og jeg som trodde kjæresten min var uslåelig.
Regner jeg varianter eller tenker jeg på om bildet blir bra, mon tro? (Foto: Kristoffer Gressli)
Jon Ludvig Hammer mot Aryan Tari, mens Elham Abdrlauf spiller mot Johannes Kvisla.
Turneringsleder Kristoffer Gressli deler ut premier i den koselige bakgården.

I denne turneringen var betenkningstiden annerledes enn på torsdagssjakken. Jo mer tid, desto bedre for meg, og derfor passet 20 minutter med 5 sekunders tillegg bra. Jeg herjet i de to første rundene, og to sterkere spillere slapp unna med remis. Sluttstillingene var egentlig vunnet, men jeg klarte ikke få ballen i mål. Det var kult å presse rutinerte Odd Ristesund, for han pleier som regel å feie meg av brettet.

Denne starten føltes godt! Jeg ble superoptimistisk og tenkte at dette skulle bli turneringen hvor det endelig skulle løsne. Tre strake tap fulgte, og dermed var beina godt planta på jorda igjen. Nå skjønner jeg hvorfor toppidrettsfolka sier de tar én kamp av gangen. Jeg så liksom for meg et seiersintervju med VG-sporten. De tre neste rundene ble nemlig tragikomiske, og i fjerde runde nådde jeg bunnen med en dronningbukk. Motstanderen min truet dronningen med en springer, og jeg valgte å flytte en ussel bonde som respons…. Vær så god, takk for maten, blablabla, god natt!

Jaja, sånn går det noen ganger. Heldigvis hentet jeg inn to seire på slutten, og resultatet ble ikke så verst med 3 av 7 poeng. Turneringen var ratet internasjonalt og jeg gikk opp 16 ratingpoeng. Juhuu!

Motstanderen min kaster inn håndkleet, og jeg er lettet over å dra i land en seier i siste runde! Som realfagslærer er det stas å få vite i ettertid at dette var Terje Wahl, forskningssjefen på Norsk Romsenter (Norges NASA).
Jonas August Bernstein har de siste tre torsdagene drept Benko-gambiten min. Den skal gjenoppstå!
Kristian og Preben i dyp konsentrasjon. Klessymmetrien er over gjennomsnittet, men sjakkstilingen er kaos.
Fordelen med en tidlig dronningbukk er at jeg kan gå rundt å ta bilder. Dette er et oversiktsbilde av gruppe 2.
De lykkelige premievinnerne! Torbjørn klarte å karre seg til en 3.plass tross en treg start. Premiepengene hans gikk til middag ute på Sudøst og favorittretten Crispy Duck på meg. Tipp topp turnering, og alle var enige om at det hadde vært en kjempefin tur.

Hva annet har skjedd denne uken? Joda, Tarjei har vært så kul at han har delt bloggen min på nyhetssiden sin, Matt og Patt. Mindre kult er det at det beste bilde han har av meg i bildearkivet er det her:

Mellom rundene fikk jeg trøstende ord: “Men Ida, alle vet at du er pen i virkeligheten!”

 

Ha en super helg i finværet alle sammen! 🙂

4 kommentarer på “Fridag + Sol = Sjakk

 1. Hei!

  Er nylig at jeg ble klar over sjakkbloggen din. Må si at den er utrolig flott og morsom å lese!

  Har måttet trekke på smilebåndet flere ganger over hvordan du beskriver dine opplevelser ved og på brettet.

  Kjenner meg igjen i hvordan du setter ord på feks det å tape et parti eller bukke en brikke;-)

  Er jo blitt en klisje’ til det kjedsommelige…men også artig å lese om kvinner og deres forhold til sjakk slik de (i dette tilfellet DU) forteller om det:-)

  Flott og artig å lese!

  Mvh Jonny

  1. Jonny Fredriksen: Wow! Tusen takk for rause ord! Nå ble jeg glad! 🙂

 2. Gratulerer med fin blogg og seieren i siste runde, Ida. Som et ekstra journalistisk poeng kan du ta med deg at det var forskningssjefen på Norsk Romsenter (Norges NASA) som du knuste i sluttspillet der.

  Lykke til på eksamen.

  Hilsen Terje W

  1. Terje Wahl: Tusen takk! Som matte- og fysikklærer er jeg åpenbart glad i alt som har med rom å gjøre. Nylig tok jeg faktisk en eksamen i astrofysikk, så dette var virkelig kult å høre. Bloggen blir redigert! Jeg har også sendt deg en mail med analyser av sluttspillet vårt. Torbjørn og jeg så på det i kveld. Du hadde remis ganske lenge 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *