Stille før sommerbrisen

Det har vært altfor lite som har skjedd på sjakkfronten i det siste. Med siste innspurt på skolen og diverse sommeravslutninger, er det ikke så lett å få tid til alt. Men nå er karakterene satt og vitnemålene delt ut, så da er det bare å si: Velkommen sommerferie! Dette blir som vanlig ikke en helt a4-sommer da Torbjørn og jeg skal spille hele fire turneringer! Jeg hadde håpet å få trent enda litt mer sjakk før den store sjakkferien, men jeg håper likevel at det blir noen høydepunkter så det ikke blir så mye sutring her på bloggen. Jeg satser uansett på at det blir en veldig lærerik sjakkferie, men jeg skal også passe på å nyte den etterlengtede friheten og få slappet av litt. Vi har laget oss en perfekt sjakkrute sør i Europa, og det kommer selvfølgelig til å bli oppdateringer på bloggen. Dere vil få rapporter fra disse turneringene:

Sveins minneturnering

Første turnering vi skal spille er Sveins 10. minneturnering arrangert av Bjarke Sahl i Oslo Schakselskap på Majorstua. Dette er en internasjonal minneturnering for IM Svein Johannessen. Den er FIDE-ratet og starter allerede i morgen. Svein var en av Norges beste sjakkspillerere gjennom tidene og representerte Norge i hele 10 sjakk-OL i tidsrommet 1956-1978. Torbjørn rakk å bli ganske godt kjent med denne karen da han flyttet til Majorstuen. Som ivrig sjakkspiller var han nemlig stadig innom OSS sine lokaler, og der var alltid Svein med en sjakkoppgave på lur.

Svein Johannessen mot Bent Larsen i 1960

Den foreløpige deltagerlisten kan dere finne her, og det er mye som tyder på at det blir en tøff start på sjakkferien.

Korsika og Open de Partichju

Neste stopp er Korsika, og det skal gå skikkelig galt over sjakkbrettet hvis ikke dette blir et bra opphold. Turneringen spilles på samme hotell som vi bor på og beliggenheten er 100 meter fra stranda. Wohoo! Vi skal reise med et annet hyggelig sjakkpar, Alf Roger Andersen og OL-spiller Ellen Hagesæther. Alt er dermed lagt til rette for et strålende opphold på denne middelhavsøyen. Det er alltid koselig å reise med Alf og Ellen, og jeg mistenker at nerdefaktoren blir rimelig høy også på denne turen. I tillegg til sol, avslapning, god mat og drikke, blir det nok også en del sjakkanalyser i etterkant av partiene. Kan det egentlig bli bedre enn det!?

Vi skal bo på Hotell Maina Viva som dere ser på bildet med badebasseng. Det blir nok helt ok det her.

Turneringen som heter Open de Partichju blir i år arrangert for fjerde gang, og deltagerlista tyder på at det ikke blir så mye lettere motstand her heller.

Barcelona og St. Martí open

Fra Korsika bærer det så av sted til Barcelona og Sant Martí Open som starter 13. juli. Dette er jo ingen overraskelse da vi har vært i byen hver eneste sommer siden vi ble sammen. Vi får et opphold på tre dager før denne turneringen og hva vi skal gjøre i mellomtiden er enda ikke bestemt. Kanskje opplever vi mer av Korsika eller kanskje vi tar en tur over til Sardinia, mulighetene er mange! Turneringen i Barcelona er det også en liten sjanse for at vi dropper, da vi er redd det blir for mye sjakk. Jeg har en mistanke om hva det blir til…

Her er deltagerlisten for gruppe A og gruppe B.

Gleder meg til å komme i skikkelig feriemodus. Her er et bilde fra hotellhverandaen fra fjorårets tur til Barcelona. Vi trivdes såpass godt i Born-området at vi skal tilbake til samme hotell.

Andorra

Hva er hovedstaden i Andorra? Hvilket språk snakker de der? Lite visste vi om Andorra før vi fant en turnering i denne sjakk-kalenderen som passet perfekt med vår reiserute, og kun var en 3,5 timers busstur fra Barcelona. Turneringen starter 22. juli, og vi skal bo på Hotel Panorama hvor vi også finner turneringens spillelokale. Siden det er midt på sommeren frykter vi hetetokter hele veien. Her satser vi derimot på et litt kjøligere klima siden Andorra ligger i høyden mellom Frankrike og Spania i fjellkjeden Pyreneene. Vi kan i hvertfall håpe på en liten sommerbris.

I denne turneringen er det bare én gruppe, med spillere på både Torbjørn og mitt sitt nivå. Her er det faktisk en liten sjanse for at vi møtes i første runde! Lurer på om Torbjørn aksepterer remis da?

Jeg avslutter sommerferiens første blogginnlegg med en taktisk oppgave. Hvem ser hvordan hvit kan matte i tre trekk?

6 kommentarer på “Stille før sommerbrisen

  1. Sg5+

    1. Christian: Ikke i første trekk, men det er et av trekkene i varianten 🙂

  2. 1.Dg6+ Lxg6 2.Sg5+ hg 3.hg matt

    1. Svetoslav Mihajlov: Jess! Korrekt 😉

  3. Dg6+ først.

    1. Anders Iversen: Riktig! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *