7. juli 2017 Bra overskrift

Bra overskrift

I dag spurte jeg Torbjørn om hvilken dag det er. Han hadde ikke peiling, og det er et sikkert tegn på at man er i feriemodus!

Her går det i mye sjakk, men det blir også tid til strandliv, bordtennis, bading og selvfølgelig god mat og drikke. Vi reiser med Alf og Ellen, som også deltok i Open Purtichju i fjor. De anbefalte denne turneringen, og det er vi veldig glade for. Her lever vi virkelig slaraffenlivet, samtidig som vi får spilt masse sjakk. Vi både bor og spiller på hotel Marina Viva som ligger rett ved stranda.

Først skulle alle stormesterne bli tatt bilde av, så skulle alle deltagerne bli tatt bilde av. Torbjørn er til høyre i bildet, mens jeg er fotograf i skjev vinkel.
Det blir en bordtennisøkt etter frokost hver dag.
Alf og Ellen i aksjon.
Analyser av partiene på kvelden.
Stranda ved hotellet.
På hovedplassen på hotellet var det en plakat med alle de beste deltagerne i turneringen. Finn en bjørn!

Denne gangen har vi brukt lite tid på forberedelser og det har derfor blitt tid til å nyte dagene med andre aktiviteteter også. Men hvordan har det egentlig gått med meg og resten av den norske gjengen?

Alf Roger gjør det veldig bra da han blant annet slo IM Francesco Sonis på 2440 i rating, ved å sette matt etter et flott angrep. Ellen har også gjort det greit med en sterk remis mot Lev Yankelevich på 2453 i rating. Alf og Ellen har henholdsvis 5 og 4,5 poeng av 8, så med en god sisterunde kan det virkelig bli bra!

Alf har en kul spillestil. Som Torbjørn sier er han glad i motstanderens bønder, men ikke sine egne.
Alle barna tapte unntatt Ellen, det var hun som satte fellen. (Vits fra Torbjørn som har fått solstikk.)

Torbjørn gjør det ikke så bra og det blir mye stang ut dessverre. Han er mektig lei av å ikke ha gjort en god turnering på snart 3 år! Og denne turneringen var igjen helt unødvendig at skulle gå som det gikk. Med seier i første runde møtte han GM Gawain Jones på 2660 i 2. runde og sto til kliss vinst. Jeg var ferdig med mitt parti og fulgte spent med. Jeg håpet at det endelig skulle løsne for Torbjørn og at han skulle få en deilig seier mot Dr Jones som har skrevet bøkene vi har om dragen. Computeren sier +9 til Torbjørn, men han fant ikke de riktige trekkene og det endte til slutt i tap. Denne gangen var det jeg som måtte trøste. I første omgang gjelder det å ikke si så mye den første halvtimen, bare la frustrasjonen komme ut.

Etter et par enkle seiere kom plutselig et stygt tap for Torbjørn. Han tapte igjen i en kliss vunnet stilling(+3 i følge computer), men denne gangen mot en lavere ratet spiller! Nå kokte det over rett og slett. Han skulle hvertfall ikke spille neste turnering i Barcelona! “Hva er vitsen når man spiller så elendig!” ble blant annet meldt. Vi får se hva det blir til…

Torbjørn kom raskt over dette og måtte gjennom en trøsterunde med meg også. Etter et tap mot Laurent Fressinet(2651), en av Magnus Carlsen sine hjelpere, i nest siste runde er ikke scoren mer enn 5 poeng, men vi går for gull i siste runde!

Trøstepils eller seierspils mon tro? Uansett fortjent…
Matthieu Cornette(2606) spiller simultan med barna.

Jeg har faktisk ikke gjort det så verst med 3 av 8 poeng så langt. Har to seire mot spillere som på papiret er dårligere, og en seier mot en bedre spiller! Ellers har jeg tapt mot høyere ratede spillere. I partiet jeg vant følte jeg meg sykt heldig, men jeg nyter likevel poenget. Det som skjedde er at motspilleren gir opp selv om stillingen er helt uklar. Det kan se ut som jeg får ny dronning, men for meg virket ingenting avgjort. Ikke nok med det, men jeg hadde også dårlig tid. En veldig merkelig situasjon å strekke ut hånda i. Jeg prøvde å ikke se overrasket ut og sa: “Det er mest sannsynlig tapt ja…” uten egentlig å ha peiling. Det viste seg at stillingen var remis.

Ellers kan jeg fortelle at jeg i to av mine tapspartier har gått på den velkjente gaffelen. Det føles jo rimelig surt, uansett motstand. Det er også ganske tilt å tape mot en 13 år gammel jente som hoster og harker hvert femte sekund, samtidig som hun fniser med venninnen ved siden av. I tillegg knakk hun med nakken, fingre og alle mulige andre ledd i kroppen, samtidig som hun spilte dritfort. Hun gjorde egentlig alt riktig for å vippe meg av pinnen! Har du møtt noe mer irriterende enn dette?

Jeg var en del av nederste halvdel av feltet og spilte dermed i et annet rom enn de andre. Her er utsikten fra spillokalet.
Denne karen duppet faktisk av under partiet. Da er det litt ekstra kjedelig å tape selvom han er en langt høyere rated spiller…

Siste morgenrunde er i morgen kl 11 og jeg satser på å avslutte med både stil og poeng!

Rapport kommer (Ikke Richard)!

2 thoughts on “Bra overskrift

    1. Joachim Solberg: Takk for hyggelig kommentar! Kult at du liker bloggen 🙂 Jeg skal prøve å fortsette i samme stil på sjakkbrettet. Torbjørn skal prøve å snu den dårlige trenden. God sommer til deg også! 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *