Påvirket på bussen

Vi er nå i Sardinia og er klare for tre dager med bare avslapning og ingen sjakkturnering. Reisen fra Korsika til Sardinia gikk greit, sett bort i fra den ene bussturen der jeg ble psykisk påvirket av en dame som måtte stoppe bussen.

Hun gikk sjanglende av med en spypose i hånden og satte seg rett ned i grøftekanten. Hun hadde blitt så dårlig av svingene, og var nå så likblek og kaputt, at hun ikke hadde noe annet valg enn å stoppe hele reisen. Jeg satt i bussen og observerte henne gjennom vinduet. Jeg følte med henne, visste godt hvordan det var å være reisesyk og kvalm. Med en gang vi begynte å kjøre igjen, kjente jeg straks på samme følelse. Det endte med at vi begge fikk sitte i front, jeg med fullt fokus på svingene og hun med velfylt gjennomsiktig spypose i hånda. Jeg overlevde uten noen uhell, og heldigvis kom vi oss på ferjen som skulle frakte oss til Sardinia.

Gradestokken her nede har nådd 36 grader, så det er godt vi har stranda og et rom med air-condition!

Mamabeach ligger rett ved hotellet! Torbjørn leter etter Papabeach.
Hotel Stefania er prima!

Tilbake til Korsika: siste runde i Open de Purtichju gikk bra for meg! Jeg var heldig og klarte å vinne etter å ha hatt en stilling hvor jeg så at jeg kom til å bli matt helt forsert. Det var lurt av meg å tenke at han skulle få lov til å gjøre ferdig mesterverket. Jeg visste hva som kom til å skje og spilte fort. Det gjorde motstanderen min også, som plutselig gjorde en grov tabbe. Partiet snudde totalt og jeg var et helt tårn over! Dermed endte jeg med 4 poeng og ble nr 3 i elogruppen 1400-1599. Dette innebar også en pengepremie på 30 euro! Jippi!

Pengene ble brukt opp på billett til spybussen.

Torbjørn var allerede misfornøyd med egen innsats før siste runde. I nok en vunnet stilling mot en lavere ratet, regner han feil og overtaket forsvant. Det var lett å se at han var i ferd med å klikke da dette skjedde, så han stilte opp brikkene og ble ferdig med turneringen. Torbjørn kommer alltid godt ut av åpningen og bygger ofte opp veldig gode stillinger, men dessverre har fellesnevneren vært at det svikter i noen lange varianter da han skal sette kronen på verket. Jeg har foreslått at det kanskje kan hjelpe å nå ha tre dager på Sardinia hvor han ikke ser på de 64 rutene i det hele tatt. Han har derimot blitt så frustrert over å gi bort gratis ratingpoeng, at han føler han ikke har hatt noe annet valg enn å ta med en vanskelig oppgavebok på stranda.

Torbjørn klarte fint å skjule skuffelsen da han ble intervjuet om turneringen og oppholdet på hotel Marina Viva.

Jeg har begynt å se på en ny åpning, nemlig Leningrad Hollandsk. Torbjørn tenkte at det kunne være fin åpning som er midt i blinken for meg. Mot d4 har jeg som oftest spilt Benko-gambit hvis jeg får mulighet. I denne turneringen la Torbjørn merke til at om motstanderen min ikke gikk inn i Benko, så var det flere ganger jeg satte meg opp som man gjør i kongeindisk. “Men du kan jo ingenting om den åpningen, Ida! “, sa han, og jeg konkluderte med at jeg må lære meg noe nytt. Torbjørn hadde første leksjon med meg i går kveld, men jeg sovnet etter 5 min og innrømmet at vi måtte ta dette neste dag. Leningrad er en fleksibel åpningen med tanke på at man kan spille den mot både d4, c4 og Sf3. Jeg håper jeg rekker å lære meg nok til at jeg kan teste det ut allerede i St. Martí Open i Barcelona. Turneringen begynner på torsdag og her kan dere se deltagerlisten (gruppe B og gruppe A) og følge med på rundene.

Feriens lesestoff. Torbjørn sin oppgavebok til venstre, og min åpningsbok til høyre.

Her kommer en ekstremt vanskelig oppgave fra oppgaveboken til Torbjørn. Fra overskriften skjønner man at oppgaven handler om å oppdage motstanderens forsvarsressurser. Ofte er det sånn at man ser en lovende vei til vinst, men så har motstanderen overraskende nok noen avanserte forsvarstrekk som gjør oppgaven vanskeligere. Det forventes egentlig ikke at så mange får til denne, men hvit trekker og vinner!

Jeg klarte ikke denne oppgaven uten hjelp! Oppgaven er laget av T. Cook i 1933.

7 kommentarer på “Påvirket på bussen

 1. Huff!! Ja er man ikke bilsyk fra før, er det i alle fall bankers at man blir det utav å se noen spy :p

  Det er virkelig ikke mye godt altså!!

 2. Pass på patten!

 3. Svart har en ide å patte med 3 trekk: Ta6. Ta4 og a5. Så må hvit unngå dette.

 4. Derfor 1.e6!! Txe6 2.h6 Ta6 3.h7 Ta4 4.h8D a5 5.Dxd4! cd 6.g6 Kc5 7. Kc7! og svart kan ikke stoppe g-bonden:)

  1. Svetoslav Mihajov: Det er riktig! ?? Veldig bra!

 5. e6 Txe6 h6 Ta6 h7 Ta4 h8=Q a5 Qxd4 cxd4 g6

  1. Funker dette?: Korrekt! 🙂 g-bonden går inn! 6…Kc5 er siste sjanse, men Kc7 stopper alt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *